Prin utilizarea serviciilor noastre, sunteți de acord să folosim cookie-uri.   
Ok
   Mai multe informații
Căutare
x
Căutare
Selectați categoria
Județ sau oraș
Rază de
 • Căutare
 • Mesajele mele
 • Lista mea
 • Publicați un anunț
 • Anunțurile mele
 • Toate categoriile
 • Căutați un imobil?
 • Căutați o mașină?
 • Setările profilului
 • Ajutor
 • Suport
Conectare
 
 
activo.ro
 
Categoria
Informații generale
Informații suplimentare
Fotografii și video
Descriere
Publicați anunțul
Anunțuri gratuite, promovate la nivel local și național
Zona de căutare
Publicați un anunț
Securitatea online


Oamenii tind zi cu zi si din ce în ce mai mult să prezinte datele lor personale, cel mai probabil fără a gândi. Deci, este important să știți despre lucrurile simple care vor îmbunătăți intimitatea online și de securitate.

Fie că sunteți de navigare pentru elemente pentru a cumpara, cercetarea o condiție medicală sau postarea despre o vacanță, există sute de puncte de contact , atunci când viața ta poate fi documentate digital. Aceste firimituri electronice vă crea amprenta digitală și există modalități prin care puteți proteja identitatea.


CONFIDENȚIALITATEA ONLINE

Mulți dintre noi acum - de multe ori în mod neintenționat - contribuie cu metadate la diferitele servicii pe care le folosim. Aceste date pot fi agregate și anonimizat, dar poate fi la fel utilizat pentru a trece activitățile de potrivire și de a construi un profil de noi ca indivizi.

Identificatorii unici ai vieții noastre personale includ informații despre dispozitiv, detalii despre locație, modele de utilizare, comportamentul de navigare, loialitatea percepută la un serviciu și multe altele.

Unii utilizatori de internet să ia o abordare largă a vieții lor private on-line, de exemplu, prin acordarea de site-uri de social media și motoarele de căutare o dană largă și pentru a limita informațiile pe care le contribuie în mod voluntar la propria lor amprentă digitală. Ei pot, de asemenea, alege să dezactivați dispozitivele atunci când nu este în uz.

În cazul în care interesele „amenințare de modelare“ te ia în considerare revizuirea ghidul de „supraveghere auto-apărare“ Electronic Frontier Foundation lui.


ÎȚI PASĂ DE CONFIDENȚIALITATE ON-LINE?

Discuții cu privire la confidențialitate, relevanța și locul său în lumea modernă continuă. Discuțiile se concentrează adesea pe comerțul off între confidențialitate și securitate, valorile indivizilor plasează pe cont propriu de confidențialitate și ceea ce sunt dispuși să sacrifice în schimbul serviciilor pe care le consideră a oferi mai multă valoare.

Oriunde puneți-vă pe continuum de confidențialitate - de la „pălărie folie de aluminiu purtând conspiracist la nivel mondial care trăiesc într-o cușcă Faraday“ la „publica tot ceea ce fac în fiecare minut din fiecare zi pe fiecare platforma Vloggerul social media“, există o șansă să crezi că elementele viața ta personală trebuie să rămână personală.


SFATURILE ACTIVO

Sfaturi și sfaturile noastre ar trebui să ajute să te gândești când, unde și cum partajați informațiile dvs. personale online.


1. Protejați-vă confidențialitatea:

Dacă ați crescut înainte de internet, noțiunea de „pericol străin“ a fost probabil axat pe poartă pelerina de ploaie prădătorul, dornici să te răpească cu promisiuni de pui sau tratează cu zahăr. Ca urmare, ați înțeles necesitatea de a fi atent în jurul valorii de străini și să nu facă schimb de informații cum ar fi adresa de domiciliu.

În era digitală, pericol străin rămâne , dar acum cuprinde mai multe aspecte - adresa dvs. , dar ar putea , de asemenea , locație coordonate , integrate în imagini vă împărtășesc și alte informații personale pe care le partajați online.


Ce identificăm ca informații personale?

Exemplele includ:

Numele complet și data nașterii

Locul de muncă sau în cazul în care aveți de studiu

Numere de telefon

adresa ta de email

Adresa de acasa

numere de card de credit și informațiile de autentificare bancare, cum ar fi codurile PIN sau de securitate

Interesele dvs., activitățile și conexiuni, cum ar fi ce filme pe care le vizionați, în cazul în care ați mers pentru o rulare în această dimineață și cine sunteți prieteni cu sau lucra alături.


Fiți atenți atunci când, unde și de ce partajați informațiile personale.

Angaja bun simț în orice situație. Vi se poate solicita informații cu caracter personal de către oameni față în față, prin telefon sau online. Inainte de a furniza înțelege de ce doresc datele și ceea ce intenționează să facă cu ea.

Au secolul 21 „pericol strain“ vorbi cu membrii familiei. Discutați despre siguranța personală - atât online, cât și în afara - cu copiii sau nepoții și să-i învețe de ce nu ar trebui să facă schimb de informații cu caracter personal, în special cu noi „prieteni“ efectuate online.

Practica tehnici de confidențialitate simple, cum ar fi eclipsând tastatură atunci când tastați parola sau poansonat în codul PIN la un bancomat.

Ingineria socială are loc în mai multe formate și pe mai multe platforme astfel încât să fie atent la încercările de a te împrietenesc pe Facebook sau LinkedIn pentru informațiile sau conexiuni pe care le dețin în rețea.

Fii atent numirea dispozitivele. Are telefonul smartphone transporta pe numele complet sau numele angajatorului dvs.? Aceste informații cu caracter personal ar putea apărea în public, de exemplu, atunci când telefonul face cereri de a intra în legătură cu un punct de familiar acces Wi-Fi. Detalii cum ar fi acest lucru poate ajuta cu amprentarea Wi-Fi.


STUDIU DE CAZ DE CONFIDENȚIALITATE

Una dintre cele mai comune escrocherii raportate pentru a ne implica promisiunea de studii ieftine produse gratuite și de concurență sau de loterie alte oferte de tip concepute pentru a vă o parte din informațiile personale online (și mai târziu detaliile de plată).

Completați această formă de intrare de concurență cu numele, interesele și adresa, etc și organizatorul este garantat pentru a câștiga ca informațiile personale pot fi vândute altor persoane sau directionate cu spam. Gândiți-vă prin șansele de a câștiga premiul față de valoarea datelor pe care le dau departe.

Escrocii sunt la fel de dornici de a construi și de a vinde pe liste de marketing ca organizații comerciale care respectă cele mai bune practici internaționale privind viața privată. Cădea victimă un con și există o bună șansă de ai putea fi vizate de o înșelătorie de recuperare sau de alte urmărire abordare.


2. Consolidarea vieții private și de securitate e - mail: Gândiți -vă înainte de a trimite acel e - mail. Oricine are acces la e - mail - ul poate vedea ceea ce scrie, atunci când îl trimiteți și care comunici. Acest lucru poate fi o problemă de confidențialitate majoră sau de securitate și prejudiciul care pot fi cauzate prin conturile de e - mail fiind falsificata sau încălcate este bine documentat.

Păstrați un e-mail curat: Fiți prudent în cazul în care și atunci când utilizați adresa de e-mail. Ar trebui să încercați să păstrați amprenta dvs. de e-mail cât mai mică posibil doar trimiterea de informații personale direct la un individ și pentru a evita „răspunde tuturor“, astfel încât toată lumea de pe o listă de corespondență poate citi răspunsul dumneavoastră.

Nu răspundeți la mesajele spam: Spam-ul este o problemă constantă pentru utilizatorii de e-mail și cele mai bune practici dictează că pur și simplu ștergeți mesajele nedorite și să nu încercați să vă dezabonați. Răspunzînd cu o solicitare de eliminare sau făcând clic pentru a ajunge pe un proces de dezabonare fals confirmă doar că contul dvs. este activ și poate fi orientată cu mai multe oferte sau vândute pe.

Asigurați comunicațiile: O modalitate de a îmbunătăți securitatea dvs. de e-mail este de a investiga furnizorii de e-mail de unică folosință pe care le poate oferi o adresă de o singură dată. Înregistrarea cu un cont de e-mail de unică folosință poate îmbunătăți confidențialitatea dacă un site web sau de furnizorul de servicii găsește baza lor de date este încălcat în viitor.

Luați în considerare criptarea mesajelor de e-mail: Aceasta înseamnă că informațiile pe care le trimite și primi este amestecat și mai greu pentru a intercepta. PGP de criptare este cel mai bine cunoscut sub formă de acest lucru și a fost făcută mai ușor de implementat prin extensia Mailvelope pentru utilizatorii Chrome și Firefox. Dacă sunteți dornici de a cripta puteți investiga instrumente , cum ar fi sfârșitul pentru a termina software - ul de mesagerie criptat cum ar fi aplicația de semnal pentru Android și iPhone.


3. Browser protecția vieții private: Browser - ul dvs. de internet tezaurelor o mulțime de informații personale despre tine. Istoricul dvs. de navigare - site - urile pe care le vizitați - și „cookie - urile“ că elementele de înregistrare ale activității dvs. sunt doar două exemple de date browser - ul dvs. poate fi colaționare în mod implicit.

Alegeți browser - ul cu înțelepciune: Unii avocați de confidențialitate preferă să utilizeze Firefox peste alte browsere. Alegerea ta de browser - ul este o decizie foarte personal și poate doriți să cântărească până argumentul pe care software - ul te simți fericit să utilizați față de posibilitățile de colectare a datelor.

Rulați vieți paralele: Dacă aveți mai multe browsere instalate pe dispozitivele dvs., unii fani de confidențialitate sugerează segmentând activitățile folosind pur și simplu un singur browser pentru surfing sociale și comerciale și de alta pentru alte, mai sensibile activities.If sunteți dornici să evite orice formă de „balon de filtrare“ - în cazul în care rezultatele căutării pot fi influențate de site - urile care le - ați accesat anterior sau căutările anterioare pe web - ia în considerare folosind instrumentul Verbatim de la Google . De asemenea , puteți să examinați și să eliminați căutarea , locația și istoricul YouTube .

Du - te Incognito: Un mod rapid și ușor pentru a limita urmărirea activităților dvs. online este de a utiliza modul privat sau Private Browsing. Browser - ul dumneavoastră nu va stoca cookie - uri sau istorie pe internet în timpul sesiunii , dar amintiți - vă că acest lucru oferă o protecție limitată împotriva urmărirea adresei IP de site - urile de destinație și ISP - ul tău. 

Închiderea și ieșirea de pe un browser de a alerga în modul privat , de fiecare dată când ați terminat o activitate online poate garanta că datele stocate nu pot fi comparate cu alte sesiuni și de a ajuta cu analiza profilului.

De confidențialitate Plugin: Următorul pas în sus , în abordarea trackerele - sub forma unor sisteme de anunțuri terță parte, cookie - uri și balize web - este de a investiga moduri de a bloca o mulțime de publicitate comportamentală sisteme care pot monitoriza activitățile online concentrat. 

Plugin - uri sau extensii de browser populare includ:

Ghostery (pentru Firefox, Chrome, Safari și Opera)

Confidențialitate Badger (pentru browserele Firefox și Chrome) Noțiuni de bază la trântă cu aceste confidențialitate și securitate programe de completare pot ajuta la minimizarea utilizatorului de profiluri suplimentare și potențial accelera dvs. de navigare. Rețineți că unele site - uri să nu funcționeze corect sau vă rugăm să dezactivați un plugin - mai ales un ad - blocker - pentru a vă permite access.SECURITY AXATĂ PLUGINS

În timp ce te dabbling cu plugin - uri, uita - te pentru opțiuni cum ar fi „NoScript“ pentru Firefox pentru a preveni script - uri malware de la care rulează pe sistemul dvs. sau HTTPS Peste tot , o extensie Firefox, Chrome și Opera , care criptează comunicațiile cu multe site - uri importante.

Dacă utilizați echipamente de lucru pentru realizarea sarcinilor personale, să fie conștienți de faptul că angajatorul poate monitoriza activitățile online și modul în care utilizați dispozitive și sisteme furnizate pentru tine. Aceasta ar putea include contul de e-mail, laptop-ul de lucru și / sau smartphone.


Adăugarea de straturi suplimentare de securitate cu Tor

Tor - Routerul ceapa - utilizari „rutare ceapa“ pentru a adăuga un plus de securitate pentru a contracara de urmărire on - line. Ea poate fi greu pentru a obține cap rotund conceptele de rețea , dar oferă un alt nivel de disimulare pentru fanii de confidențialitate.

Utilizarea browser-ului Tor poate fi o experiență lentă și unii oameni au obiecții cu privire la sistemul, datorită asocierii cu activități online ilegale. Puteți găsi Tor nodurile de ieșire sunt blocate de la accesarea unor site-uri și servicii online, ca urmare a preocupărilor cu privire la care se utilizează sistemul și în ce scopuri.


4. Smartphone și dispozitive: Nu există nici o îndoială că are un dispozitiv în buzunar oferă opțiuni de comunicare instantanee pe mai multe rețele și acces la internet. Există unele aspecte de luat în considerare , deși , care includ:


Urmărirea locației dvs. de către diverse părți

Accesul la datele de pe dispozitiv în cazul în care a pierdut și nu sunt protejate de o parolă sau cod PIN


Monitorizarea timpului și activităților dvs.

Accesul la informațiile personale de către terțe părți, cum ar fi furnizorii de aplicații


Sfatul nostru este de a:

Dezactivați funcționalitatea Wi-Fi și Bluetooth, până când este necesar ca acest lucru poate crește intimitatea și de a salva bateria simultan.

Examinați ceea ce distribuiți prin intermediul serviciilor de localizare și ce aplicații pot accesa locația.

Examinați aplicațiile pe care le-ați instalat și ce permisiuni le solicită. Ce date pot ei văd și de ce au nevoie de ea? Șterge cei care nu mai aveți nevoie.

De asemenea , puteți verifica noastre 12 sfaturi pentru a proteja dispozitivul mobil .


5. generale de confidențialitate și securitate sfaturi online: 

Fiți precaut atunci când se utilizează gratuit hotspot - uri Wi-Fi: Niciodată nu întreprinde activități sensibile pe o conexiune de internet Wi-Fi gratuit. Este în valoare de instrumentare un serviciu VPN personale , dacă vă petreceți mult timp pe drum pentru a adăuga un alt strat de securitate.

Căutare pentru SSL de securitate atunci când efectuează orice achiziție online sau de logare la sisteme: Cele două semnale cele mai frecvente care de navigare este protejată prin Secure Sockets Layer (SSL) și Transport Layer Security (TLS) protocoale este pictograma lacăt afișate undeva în browser ( nu site-ul web) și că adresa web sau URL-ul începe cu „https“. Puteți investiga, de asemenea, dreptul de proprietate și statutul acestor certificate de securitate mai în profunzime.

Criptarea datelor: Indiferent de opiniile dumneavoastră cu privire la utilizarea PGP pentru a asigura un e - mail, puteți lua măsuri pentru a cripta informațiile stocate pe dispozitivele ar trebui acestea să fie pierdute sau furate. Criptare completă de disc (FDE) face mai greu pentru oameni să acceseze și să citească fișierele și oferă un nivel suplimentar de securitate pentru informațiile pe care doriți să le protejați. Puteți cripta , de asemenea , datele introduse pe stick - uri USB - dacă purtați în mod regulat fișiere în jurul cu tine pe obiecte mici , care sunt ușor de pierdut - și găsi căi de a cripta informațiile înainte de a fi salvate în cloud .

Funcționalitate Cover sau webcam - uri dezactiva sau camera: NetSafe a recunoscut riscurile asociate cu tinerii care folosesc dispozitive conectate , în urmă cu mai mulți ani și a oferit acoperă camera web Hectors Mondiale care ar putea fi imprimate și pliat dintr - o simplă foaie de hârtie. Este posibil să doriți să examinați informațiile pe webcam hacking prin intermediul unor instrumente de administrare de la distanță sau RAT și pur și simplu acoperă camera cu o bucată de bandă adezivă pentru a evita ochii indiscreti.

Folosiți un firewall pentru a proteja împotriva amenințărilor și a detecta activități suspecte: software - ul firewall ar trebui sa fie o parte standard de apărare online și pot ajuta să monitorizați ce aplicații și procese sunt conectarea în rețea. Computere Windows și Mac vin la pachet cu acest software în formă de Windows Firewall și OS X Firewall . De asemenea , puteți alege să utilizați alte software -uri, cum ar fi populare Mac monitor de rețea Micul turnatorul , care pot ajuta la a vedea și de a bloca conexiuni de ieșire.


Căutați o mașină? Găsiți mașina visată
Căutare
Căutați un imobil? Găsiți casa de vis
Căutare

Anunțuri gratuite, promovate la nivel local și național


Urmăriți-ne și pe
Abonare la newsletter
Introduceți adresa dvs. de e-mail și nu pierdeți nicio știre importantă
Abonare cu succes la newsletter
 
Prin accesarea butonului, sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. în scopul procesării abonamentului dvs. la newsletter. Informații suplimentare privind prelucrarea datelor se găsesc în secțiunea Politica de confidențialitate.
Copyright © 2017 - 2018 activo.ro.
Toate drepturile rezervate. Link-urile cu legătură în exterior aparțin proprietarilor lor.
Creație, dezvoltare și design software